KAYSERİ / MELİKGAZİ - Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Nis

Meslek Liseleri Yarışıyor bilgi yarışmasında okulumuz finale kaldı. Finalde okulumuzu temsil eden öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

Nis

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında nisan ayı içerisinde edebiyatımızın dil yadigarlarından şiir parçaları öğrenme ve ezberleme çalışmaları yapıldı. Seçilen bu şiir parçaları öğrencilere ezberletilip açıklandı.

Mrt

"DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ NESNE TASARIM YARIŞMASI OKUL BİRİNCİSİ OLAN TASARIM

Mrt

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİMİZİ ANMA TÖRENİ YAPILDI.

Mrt

Millî Eğitim Bakanlığı'nın 21.08.2023 tarihinde "2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılına İlişkin İş ve İşlemler" konulu Genelgenin 10. maddesi "Velilerin okul ziyaretleri ve öğretmenlerle görüşmelerinin daha nitelikli, düzenli ve sağlıklı olması için okullar tarafından planlamalar yapılacak, ziyaretler için eğitim öğretim faaliyetlerini aksatmayacak şekilde zaman çizelgesi oluşturulacaktır. Planlanan görüşme ve toplantılar dışında velilerimizin okul içinde bulunmalarının pedagojik olarak doğru olmadığı göz önünde bulundurularak gerekli tedbirler alınacaktır."

Bu yayımlanan genelge doğrultusunda Öğretmen ve İdarecilerimizle yapılacak olan Veli görüşmlerimiz  okul yönetimimizce belirlenen randevu saatlerinde okul sitemizden alınan randevuya göre yapılcaktır.

Mrt

Bir grup öğretmen ve öğrencilerim ile beraber  Kartal Şehitliği'ne  ziyaret yapıldı.

Şehitlik Müzesi gezilerek dualar edildi.

Mrt

12 MART İSTİKLAL MARŞIMIZIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY'U ANMA TÖRENİ OKULUMUZDA YAPILAN BİR TÖRENLE KUTLANDI.

Mrt

Öğrenci ve öğretmenlerimizden oluşan bir kafileyle Erciyes Kayak Merkezine okul olarak gezi düzenlendi.

Gezide öğrencilerimiz unutamayacakları anlar yaşadılar. Oldukça eğlenceli geçen seyahatte keyifli anlar yaşandı.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında ASYA'NIN KANDİLLERİ KUTADGU BİLİG Belgeseli izletildi.

Şbt

Sivil Savunma Kulübü tarafından okulumuzda tatbikat ve  sivil savunma önlemleri konularında öğrencilere sunum yapıldı.

Şbt

Sosyal Medya Kullanımı ve Siber Suçlar Konulu Sunum Gerçekleştirildi.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Şubat ayı Atasözlerimiz ve Deyimler temasında bu hafta tüm sınıflarımızda ATASÖZÜ-DEYİM EZBERLETME etkinliği yapılmıştır. Kültür mirasımız olan atasözleri ve deyimleri öğrencilerimiz büyük bir gayretle ve istekle sınıflarımızda çalışmışlar ve günlük hayatta  kullanmaya özen göstermeye başlamışlardır.

Öğrencilerimizce de Atasözleri, Deyimler konulu röportajlar yapılmıştır.

MEB BURSLULUK SINAVI BAŞVURUSU : 13 ŞUBAT-1 MART 2024

Şbt

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ KAPSAMINDA ATASÖZLERİ VE DEYİMLERİ ÖĞRENME KULLANMA ÇALIŞMASI YAPILDI.